Brunssin päävieraana munakasrulla

Juuri, kun olen päästellyt höyryjä siitä, kuinka ihmiset suorittavat viikonloppuja, aion nyt fiilistellä brunssia. Viime kesänä brunssit levisivät Helsingin katukuvaan kuin ruutupaidat ja risuparrat. Tai luultavasti jälkimäisten myötä. Eikä edes aloiteta tässä yhteydessä keskustelua Flow-brunssista.

No, Martallakin on muutama hyvä ystävä, joiden kanssa harrastetaan tätä brunssikulttuuria. Näinä vaikeina taloudellisina aikoina brunssissa on parasta nyyttäriperiaate. Kaikki tuovat jotakin, kaikki saavat tuoda kaikkea. Hei, jos tekee mieli nachoja, niin sitten niitä. Jos on nakki-ihmisiä, niin sitten niitä.

Tuossahan on muuten maapähkinävoikeksit kuvassa! Tarjolla myös brietä, hilloa, lohta, kinkkua, leipää jne. Korostan tätä nyyttäriperiaatetta, kenekään kukkaroon ei tule lovi, mutta herkkuja riittää.

Martta kun on niin mainio, niin tekaisi viimeksi brunssille munakasrullan. Kuulostaa vähän edellisen laman keksinnöltä, mutta homma toimiii oikeasti.

Ohje menee kutakuinkin näin:

Rikotaan kulhoon noin 1,5 munaa per brunssivieras. Itse käytin seitsemän-kahdeksan munaa.

Sekaan sekoitetaan pari desiä maitoa, suolaa ja alta desi vehnäjauhoja sekä maun mukaan vihreää, eli pinaattia, rucolaa, mitä näitä nyt on.

Vispataan rivakasti, jotta jauhot eivät jää paakkuisiksi.

Kaadetaan soosi leivinpaperille uunipellille ja lykätään uuniin 200 asteeseen 20 minuutiksi.

Tässä välissä paistoin punasipulia hitaasti liedellä, mitä pitkämielisempi sipulinpaistossa on, sitä parempi lopputulos. Sipuleiden jälkeen paistoin herkkusieniä (tuoreita, ei purkista), ja sitten olikin aika ottaa munakas pois uunista ja avata ovi vieraille.

Vieraat toivat huikeat määrät hyvää. Muun muassa lisää munia! Bongaa myös terveysjuomat Tropicana ja probioottiset mustikkatehojuomat. Sitten oli ananasta, ilmakuivattua kinkkua, leipää ynnä muuta ynnä muuta. Ja pullaa! Alakulmassa munakas jäähdyttelemässä. Päälle levitin tässä vaiheessa sipulit ja herkkusienet.

Munakkaan kannattaa antaa tosiaan vetäytyä pellillä, sillä seuraava vaihe on kriittisin. Nyt nimittäin pitäisi rullata megamunakas kuin kääretorttu. Se käy vehnäjauhojen ansiosta kätevästi, ne pitävät koostumuksen kohdillaan.

Ja, jos kaikki menee hyvin, saa tarjoilla tällaista munakasrullaa brunssivierailleen. Oli kuulemma mainiota!

Hyvää viikonloppua toivottaa Martta!

Jätä kommentti