Revitty riivitty porsas uunissa


Martalla on tunnetusti kultakalan keskittymiskyky, eli pystyn helposti keskittymään mihin tahansa asiaan sen 20 sekuntia. Niinpä niin herkulliselta kuulostava kolaporsas haastaisi Martan hermot. Ruokalajia kun pitää hauduttaa vähintään viisi, mieluiten kuusi tuntia uunissa. Mutta hah, Marttapa lykkäsi possun uuniin yöksi ja otti ulos lämmöstä aamuvarhaisella ja näinpä siis nukkui odotteluajan!

Tarvitaan:

Yksi porsaan lapa, noin puolitoista – kaksi kiloa painava. Sen saa kaupasta, kilohinta on viiden euron kieppeillä.

Suolaa ja pippuria

Neljä valkosipulin kynttä

3 dl kolajuomaa

1/2 dl soijakastiketta

1/2 dl ketsuppia

Chilimaustetta

Homma etenee näin:

Hiero lapaan suolaa ja pippuria molemmin puolin. Murskaa valkosipulin kynnet veitsen terällä ja työntele lihaan sinne tänne. Aseta possunlapa kannelliseen uunivuokaan tai pataan. Sekoita noin 3 dl kolajuomaa, soijakastike ja ketsuppi ja chilimauste maun mukaan. Kaada seos porsaanlihan päälle. Pane kansi lihan päälle ja lykkää uuniin (150 astetta).

Anna hautua viisi-kuusi-seitsemän tuntia, tässä ei ole kiire. Ota liha ulos uunista ja revi erilliseen astiaan kahdella haarukalla pieneksi.

Ota haudutusliemi talteen ja anna jäähtyä niin, että rasva kerääntyy pinnalle, josta se on helppo nostaa pois. Kaada loppu liemi revityn possun lihan päälle ja sekoita. Nauti esimerkiksi uusien perunoiden ja majoneesin kanssa!

Possuterveisin, Martta

Yksi kommentti artikkeliin ”Revitty riivitty porsas uunissa

  1. Paluuviite: Ennen kokkojen katselua « Mainio Martta

Jätä kommentti