Seesam aukene, lihapulla!

Mustaherukkasoosi rakasti lihapullaa.

Tämän viikon resepti on lihapullaresepti. Martta on ennenkin tehnyt lihapullia. Eli olen vanha konkari. No worries. Nämä lihapallerot erottuvat muista pulliaisista sisäisellä yllätyksellään ja seesamkuorellaan.

Seesam aukene -lihapullat

1 pkt jauhelihaa (400g)

1dl maustamatonta jogurttia (voit myös kokeilla soijajogurttia tai bulgarian jogurttia)

1 kanamuna

rucolaa (silpuksi leikattuna)

suolaa

16 kpl fetakuutioita (ei vähärasvaisia, ne eivät kestä uunissa)

seesaminsiemeniä noin 3 dl

Kyytipojaksi mustaherukkahilloa

Sekoita kaikki ainekset yhteen lukuunottamatta fetakuutioita ja seesaminsiemeniä. Kaada seesaminsiemeniä laakealle lautaselle.

Ota hieman jauhelihamössöa käteen, jaa se kahtia, pane väliin yksi fetakuutio ja pyörittele palloksi, niin, että feta jää lihapullan keskelle. Pyöräytä sitten lihapulla lautasella seesaminsiemenissä ja aseta leivinpaperilla peitetylle pellille. Toista, kunnes jauhelihamössö on loppu. Ohjeesta tulee noin 16 pullaa. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä ja jäähtyä hieman ennen tarjoilua.

Pullantuoksuisena, Martta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s