Omenamössö

Ei tämä nyt ihan mössö ole, mutta en halunnut käyttää sanaa omenahyve, niin kutsutaan tätä nyt omenamössöksi. Omenahyve kuulostaa niin sievistelyltä, etten kestä.

Tässä yhtenä iltana pyöräytetty herkku on nyt ajankohtainen, sillä Marttakin muuttaa pian takaisin Turusta Helsinkiin ja on hieman lähempänä sukulaisten omenapuita. Niitä kahta siis, jotka espoolaisella pihalla nököttävät. Aika paljon omenia niistäkin tulee.

Omenamössöön neljälle tarvitaan nämä:

4 omenaa (kotimaisia pieniä tuplaten)

50g voita

1,5 dl kaurahiutaleita

0,5 dl hunajaa

0,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

(salaisena ainesosana oli vielä loraus jätskikesteiltä yli jäänyttä kinuskikastiketta)

Kuori ja viipaloi omenat. Voitele pieni uunivuoka tai piirasvuoka (20 cm) ja lado viipaleet siihen. Sekoita vaniljasokeri sokeriin ja sulata voi. Sekoita sitten voi, sokerit ja kaikki loput ainekset keskenään. Kaada tai ripottele taikina omenoiden päälle ja paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Nauti vaniljavaahdon tai jäätelön kanssa!

Martta, joka kastui juuri sateessa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s