Mikälie mennyt Martan päähän, kun aloin puuhata limetahnaa, eli lime curdia. Kyseinen tuote maksaa kaupassa kolme euroa, purkki, eli sitä saa myös valmiina ja ilman vaivaa. Mutta eihän Martta olisi Martta ellei haluaisi itse tätäkin kyhätä. Tahnaa voi käyttää digestive-keksin päällä, kakun välissä, keksien välissä ja päällä tai vaikka jogurtissa. Ohjeesta syntyy noin kaksi oliivipurkillista (ks. kuva alla).
Lime curd
1 rkl maizenaa
2,5 dl sokeria
1,3 dl limen mehua (kolmen limen mehut)
2 munaa
2 keltuaista
80g suolatonta voita
Sekoita maizena ja sokeri, lisää limen mehu kattilassa. Aseta kattila liedelle ja lämmitä keskilämmöllä. Vispaa rauhallisesti koko ajan. Lisää munat ja keltuaiset samalla vispaten. Lisää seuraavaksi voi paloina. Lisää lämpöä ja vispaa, kunnes seos saostuu ja pulpahtaa. Vispaa rivakasti vielä hetki ja ota kattila pois liedeltä. Kaada lime curd kulhoon jäähtymään. Lime curd säilyy jääkaapissa noin 2 viikkoa ja maistuu makoisana muun muassa paahtoleivän päällä tai kakkujen välissä.
Tahnaisin terveisin, Martta
Kiitos ohjeesta! 🙂 Tuli tosi hyvä tahna, joka saa huomenna mennä tyttäreni täytekakun väliin. On varmaan mansikkakakussa erityisen herkullista!
Hei, hienoa kuulla, että onnistui! Mitäs muuta kakkuun tulee?
Martta