Suven salaatit

Hampurilaisen kaverina raastetta ja salaattia.

Sitä luulee, että salaatti on helppo tehdä. Onhan salaatti kiva kylkiäinen grilliruoalle tai yksinään kevyt ja kiva ateria. Mutta annas olla, kun alat miettimään tarkemmin, mitä salaattikulhoon sitten pilkottaisiin. Moni tyytyy perussettiin: kerä jäävuorisalaattia, tomaattia, kurkkua, ehkä oliivia ja fetaa. Hyllystä kastike ja kaikki sekaisin. Tuntuuko jo vähän liian tutulta?

Itsetehty pesto ei tee pahaa missään ruoassa.

Martta keräsi kuvavarastostaan inspiraatiota salaatteihin. Paras salaatti, jota olen ikinä maistanut, on jäävuorisalaattia revittynä, maustettuna seesamöljyllä, suolalla ja pippurilla. Ei muuta. Ei mitään muuta! Vähemmän on enemmän, mutta se vähä voi olla vähän parempaa.

Ota askel vihanneshyllyltä kohti mausteita, nappaa koriin vaikka seesamsiemenöljypullo, yrttihyllystä tuore korianteri tai tavallisen suolan sijaan sormisuola (se maistuu oikeasti erilaiselta).

Hedelmistä saa väriä kaninruokaan. Kuvassa näkyy myös punasipuli, josta moni työpaikkaruokala on innostunut turhankin paljon.

Älä unohda hedelmiä. Kesällä ei kannata oikeastaan mitään hedelmää käyttää purkista, vaan tuoreena tiskistä. Kokeile grillata hedelmiä sinällään tai folioon käärittynä ja hunajalla makeutettuna, ja lisää lämpimänä lisukkeena salaattiin.

Tahmea balsamico on ravintoloiden salaisuus. Sitä myydään tavallisille kuluttajille marketeissa noin 4 eurolla per pullo, ja kastike on joka euron väärti!

Mikä on teidän lukijoiden oma herkkulisä salaattiin?

Kyselee Martta

2 kommenttia artikkeliin ”Suven salaatit

  1. Martta saikin ihan puhelimitse salaattivinkin hyvältä ystävältään Elinalta. Normaalin salaatin (kurkku, jäävuorisalaatti) sekaan voi pilkkoa mansikoita, vesimelonia ja halloumia. Lisäksi pitää käyttää salaista ainesosaa, eli valkoista balsamicoa. Kyseinen kastike on samaa kuin viimeisessä blogin kuvassa, mutta valkeana.

    Kiitos Elina vinkistä, tätä saatamme kokeilla juhannuksena!

  2. Kokeilemisen arvoisia ovat myös seuraavat yhdessä tai erikseen:
    – avocado lohkoina
    – granaattiomenan siemenet
    – rapeaksi paistettu pekoni murusteltuna
    – ”tuoreet” ananaspalat( löytyvät kaupan pakastealtaasta)

    Purkkikastikkeen sijaan suosittelen:
    – neitsyt oliiviöljyä
    – viinietikkaa (tai purista itse sitruunanmehua lohkosta )
    – gourmet-suolaa (sormisuolaa)
    – rouhittua mustapippuria

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s