Helppo skagen


Seuraavaksi Martta jatkaa sarjaansa helpot iltaleivät. Tai siis tämä saattaa olla sarjan ensimmäinen osa. Nämä helpot skagenit ovat no, helpot. Mitä sitä kiertelemään. Mikäli lakkiaisiin tai valmistujaisiin tarvitaan vielä tarjottavaa, saa tällä ohjeella tehtyä myös helppoja coktail-paloja. Paahtoleivät kannattaa silloin leikata vaikka lasilla tai piparimuotilla pienemmiksi suupaloiksi.

Alkuun pääsee vähillä aineilla:

yksi kanamunankeltuainen

öljyä

suolaa

basilikaa

liraus sitruunamehua (noin 1rkl)

(kermaviiliä)

katkarapuja

kurkkua

paahtoleipää

Jos teet majoneesia enemmän kuin kahdelle lisää keltuaisten määrää.

Ensin tehdään majoneesi. En maininnut siitä aluksi, sillä monia homma pelottaa. Turhaan. Majoneesi syntyy näppärästi vaikka käsipelillä vatkaamalla. Martalla on nyt tämä uusi sähkövatkain, niin käytin sitä. Riko ja erottele kanamunan valkuainen ja keltuainen. Laita keltuainen puhtaaseen kulhoon ja aloita vatkaaminen. Lisää öljyä ohuena nauhana, kunnes majoneesi on keltaista ja tökköä. Lisää suola, pieneksi hakattu basilika ja sitruunamehu ja sekoita vielä kertaalleen sekaisin. Keventääksesi majoneesia voit lisätä kermaviiliä. Tarkista maku.

Lisää katkaravut majoneesiin ja kääntele sekaisin. Jos käytät pakastekatkarapuja anna niiden sulaa hyvin ja mielellään vielä sihdissä. Kaikki pakasteet, niin marjat kuin katkaravutkin kun tahtovat vesittää kaiken vetisyydellään.

Kokoa kasa katkarapumajoneesia paahdetuille paahtoleiville ja koristele kurkkusilpulla.

Avot!

Euroviisuja kohden, Martta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s