Martan ainesosat

Sisäinen Marttani piilotteli sisälläni vuosikausia, eikä kukaan tiennyt hänestä mitään. Ystäväni olivat tottuneet varautumaan kivikovaan mehujäädykkeeseen, ”kolmen sipulin” keittoon tai hiekkamaiseen sekoitukseen soijarouhetta, kun tulivat iltaa viettämään. Vähänpä arvasivat, että pian saisivat maapähkinävoikeksejä ja macaroneja, ja, että suurin syy Martan olemassaoloon ovat juuri ystävät.

Ilarin hirvipaistia ja perunavuokaa. Liekkien takana Heikki.

Martta on mieleltään ensisijaisesti leipuri. Mietin tässä, mistä leipomisfiilis alkoi. Tajusin aika äkkiä, että en ikinä leivo itselleni. Leivon usein toki yksin, ja puuhailu onkin mun juttu, haluan olla itse puikoissa. Mutta ei leipominen olisi mitään ilman, että saa tarjoilla luomuksensa joillekin kivoille tyypeille.

Elinan piparkakkunorsu perinteisistä piparileipojaisista 2011.

Marttaan liittyy myös hygge. Hygge on tanskaa ja tarkoittaa jotakin kotoista ja ihanaa ja lutuista ja mukavaa. Martta haluaa hygge-oloa kaikille, ja ruoka on aika hyvä hygge-olon levittäjä.

Juustoja, Martan uunijuureksia ja pellavansiemenkeksejä iltana, joka päättyi tanssilattialle, jolla soi Kaija Koo.

Onneksi Suomessa riittää näitä vuodenaikoja, jolloin voi vain ja ainoastaan linnoittautua kotiin. Jotkut puhuvat kotoilusta, kun puhuvat puuhastelusta ja sellaisesta. Kotoilusta tulee kuitenkin liikaa mieleen Anu Harkki, ja eräskin kenkälaatikkolahjarasia, joka Koto-ohjelmassa askarreltiin. Ei siinä, se oli ihan kiva, mutta minun kotoiluni on enemmän yhdessäoloa kuin glitterillä päällystettyjä kenkälaatikoita.

Otso asettelee modernia pipariteostaan.

Ihmiset ovat kuulemma alkaneet suorittaa vapaa-aikaansa samalla tavalla kuin työntekoaan. Siksi ruokahifistely on kasvattanut suosiotaan. Siksi naamakirja on täynnä kavereiden kuvia itsetehdystä lohimoussesta. Kyllä, minäkin olen lähettänyt suttuisen kännykkäkuvan marmoroidusta macaronestani sinne sosiaaliseen mediaan. Ja kyllä, minäkin elän nyt elämää, jossa otan kuvia ruoastani. Ja toisten ruoasta.

Erityinen nakkisämpylä, rakkaudella tehty.

Mutta tärkeää on ottaa kuvia myös niistä arkisimmista aamupaloista. Kuten pelastavasta nakkisämpylästä vappupäivänä. Sekalaisen sämpylän teki yksi tosi kiva tyyppi, ja sämpylästä muodostui heti klassikko. Välissä briejuustoa, salaattia, sulatejuustoa, broilerinleikettä, voita, Philadelphiaa ja nakki. Päälle fiilistä, vappupäivän tunnelmaa, täyteen ahdettu 3B-ratikka, käsi toisessa kädessä, pusu ja serpentiiniä hiuksissa. Marttamaista meininkiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s