Bulle, köttbulle

Ihana ystäväni Heikki ihastutti uudenvuoden juhlijoita uskomattomilla lihapullilla. Perinteisempää kokkia hirvittää, kun lukee pullien ainesosia: rusinoita, sitruunaa, pinjansiemeniä! Homma on kuitenkin niin, että nämä köttbullet pieksevät Ikean vastaavat 6–1.

Tästä kaikki alkaa:

400 g naudan jauhelihaa

1 dl maitoa

1/2 korppujauhoja tai leipää

1 kananmuna

1 dl parmesaania raastettuna

1 dl persiljaa hienonnettuna

1 dl rusinoita

1/2 dl pinjansiemeniä paahdettuna

1 tl raastatettua sitruunankuorta

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

muskottipähkinää

Itse vaihdoin pinjansiemenet pieneksi pilkottuihin cashew-pähkinöihin ja persiljan rucolaan. Kokonaisuudessaan ohjeessa on kolme kohtaa. Ensiksi korppujauhot tai pieneksi murusteltu leipä liotetaan maitoon. Varo, ettei korppujauhoja tai leipää tule liikaa, sillä muuten pullista tulee kuivia. Sitten loput aineet sekoitetaan maito-korppujauholiemeen. Kolmanneksi muotoillaan pullia, jotka paistetaan 225 asteessa 10–15 minuuttia.

Ja jos kaikki menee hyvin, saa nauttia tällaisia palleroita vaikka salaatin kanssa. Kastikkeeksi tekaisin vielä sitruunalla ja jeeralla maustetun kermaviilikastikkeen, jota nyt ei näy kuvassa. Lautaset on saatu ennakkoperintönä mummultani. Vieroksun kaikenlaisten sarjojen keräämistä. Teemat, Kokot tai Iittalat eivät ole minun juttuni, mutta hankin ja vastaanotan mielelläni yksittäiskappaleita kauniita vanhoja astioita. Ne muodostavat yhdessä hilpeän oman ainutlaatuisen astiasarjani.

Yksi kommentti artikkeliin ”Bulle, köttbulle

  1. Paluuviite: Seesam aukene, lihapulla! « Mainio Martta

Jätä kommentti