Tyynyliina sohvan piristeeksi

Vihaan kaikkia ohjeita ja reseptejä, jotka alkavat sanoilla ”pikainen”, ”nopea” tai ”näppärä”. Mikään ei ole silloin varmempaa kuin, että a) ohjeen on kirjoittanut omahyväinen yläasteen käsityömaikka, joka pystyy toisella kädellä huovuttamaan ja toisella hilloamaan samanaikaisesti, b)normaalilta ihmiseltä puuha kestää koko päivän ja c) homma menee varmasti pieleen. Silti sorrun nyt itse väittämään tyynynpäällistäni pikaiseksi. Mutta tämä on oikeasti aika nopea ohje, jolla syntyy sekä sisustustyynyjen että unityynyjen päälliset. Ja myönnetään, että opin tämän tyynyliinan ompelun yli kymmenen vuotta sitten silloiselta käsityön opettajaltani. Kiitos Minnalle!
Tuollainen siitä tulee, jos kaikki menee hyvin!
Kirpparilta vuosia sitten löydetty Marimekon kangas otettiin vihdoin esiin vintiltä.

Leikkasin kankaasta suorakaiteenmuotoisen palan, noin puolitoista kertaa tyynyn leveyden. Eli 50 senttiselle tyynylle 1,3 – 1,5m kangasta. Leveydeksi riittää 60 senttiä ja siinäkin on jo roimat 5 senttiä saumavaraa ommella vähän sinnepäin.
 
Kirpparikankaan reuna oli valmiiksi huoliteltu ja vielä piilopistoilla. Taitoin reunan melkein kolmasosaan koko pituudesta. Kangas on taitanut palvella pöytäliinana, sillä pienet tarhat kuvittavat kuosia. En antanut niiden häiritä.
Seuraavaksi taitoin oikeanpuolimmaisen reunan vasemmalle. Kuten huomaa, en tohkeissani välittänyt huolitella kankaan toista reunaa, se jää kuitenkin piiloon tyynyliinan sisään. Tästä sitten ommella hurautin kaksi suoraa saumaa molemmin puolin noin 5 sentin päästä reunoista. Tarkka puuhastelija vielä siksakkaisi reunat.
Ompelun jälkeen käänsin kankaan oikeinpäin ja tyynyliinahan siitä tuli! Tyyny ujutetaan sisään kuvassa näkyvästä raosta. Tuohon reunaan voi myös ommella isot napit, jotka antavat sisustustyynylle tyyliä.

Yksi kommentti artikkeliin ”Tyynyliina sohvan piristeeksi

  1. Paluuviite: Kiitos Varusteleka | Mainio Martta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s